Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
Ispovijest silovane Bošnjakinje odjeknula regionom,žrtva odgovara Ceci: Bog će vam suditi!

Ispovijest silovane Bošnjakinje odj…

Ispovijest Bošnjakinj...

U Goraždu počelo snimanje dokumentarno – igranog filma "Stupica":Ostavljen jer je plod silovanja: Počela filmska potraga za biološkim roditeljima Alena Muhića

U Goraždu počelo snimanje dokumenta…

Na goraždanskoj autob...

Brat ubijenog Azima Obrčanina ogorčen zbog kazne

Brat ubijenog Azima Obrčanina ogorč…

U Kantonalnom sudu u Sa...

Zasjedala Vlada BPK Goražde

Zasjedala Vlada BPK Goražde

Vlada Bosansko-podrin...

Prekinuta konstituirajuća sjednica Skupštine BPK

Prekinuta konstituirajuća sjednica …

Konstituirajuća sje...

Zahid Baljić bio je prekvalifikovan za domara

Zahid Baljić bio je prekvalifikovan…

Ratni vojni invalid i...

DF Goražde:Odgovornost formiranja vlasti prepuštamo SDA koja je po broju osvojenih mandata najpozvanija da vodi koalicione pregovore

DF Goražde:Odgovornost formiranja v…

Za sutra je u Goraždu...

Obavljena operacija Laparoskopskog odstranjivanja slijepog crijeva

Obavljena operacija Laparoskopskog …

Tim goraždanskih ljekar...

Prva klapa u subotu u Goraždu:U filmu glumi sam sebe, Alen Muhić ostavljen jer je plod silovanja

Prva klapa u subotu u Goraždu:U fil…

Institut za istraživa...

Odluka o izručenju Radomira Šušnjara 7. januara

Odluka o izručenju Radomira Šušnjar…

Vanraspravno vijeće Žal...

Prev Next

Prača: Najteža situacija od Dejtona do danas?! Istaknuto

Prača: Najteža situacija od Dejtona do danas?!

Općina Pale - Prača u 2013 godini planirala je budžet u visini od 1.300 000 KM a izvršenje na kraju godine neće biti ni 60 posto. Neisplačivanje tranši sa nivoa kantona doveli su ovu općinu u nezavidnu situaciju. Plate kasne, novca za realizaciju projekata nema.Općina Pale-Prača nikad nije bila u goroj finansijkoj situaciji od Dejtona do danas naglašava načelnik općine Asim Zec. Pad prihoda pristutan je već nekoliko godina a posebno se osjetio u 2012 godini kada je općina planirala budžet od 2,5 miliona  maraka, da bi na kraju izvršenje bilo 1. 600.000 maraka. U 2013 godini planirani budžet je 1.300 000 maraka a izvršenje prema riječima načelnika općine neće biti ni 60 posto. U kako nezavidnoj poziciji se nalazi ova Općina najbolje govori podatak da nisu u mogućnosti obezbjediti 7.000  maraka vlastitih sredstava kako bi realizovali vrlo vrijedan projekat.

- Aplicirao sam kod federalnih vlasti i prošla je aplikacija ali je uslov da općina učestvuje sa 7.000 maraka da bi dobio jedan traktor i cisternu od 450 litara. Mi nemamo tih sredstava a realizacija projekta je dovedena u pitanje, kaže Zec.

Općina tri mjeseca kasni u isplati ličnih dohodaka uposlenicima. Plate kasne i radnicima lokalnog radija, vatrogasnoj službi, policiji, javno komunalnom preduzeću, domu zdravlja. Svaki mjesec situacija se pogoršava, ističe načelnik Zec.

- Mi smo prošle godine imali smanje grantovnih sredstava sa 1.200.000 na 500.000 maraka. Međutim i ta sredstva se neislaćuju. Mi smo za 10 mjeseci trebali dobiti 410.000 maraka a dobili smo do sada 252.000 sto govori da smo u deficitu oko 150.000 marak po tom osnovu.

Krajnje je vrijeme da predstavnici Vlasti BPK Goražde i načelnici Općina u sastavu kantona počnu razgovarati o načinu prevazilaženja izuzetno teške finansijske situacije,mišljenja je Asim Zac. Načelnik ove općine  naglašava  da BPK Goražde neće dobiti grant od Vlade Federacije u iznosu od 2,500.000 maraka a ukoliko se to zaista desi Općina Pale Prača doći te u još težu situaciju od trenutne.

Gorazde Online

Medij

Prijavi se pa komentiraj
na vrh

Goražde

Istocna Regija

Bosna i Hercegovina

Magazin

LIFESTYLE